اینکه بدانید چه اطلاعاتی روی کارت ویزیت باید درج شود موضوع بسیار مهمی است زیرا یک کارت ویزیت خوب تنها وسیله ای برای دادن اطلاعات به مشتریان نیست بلکه یک روش تبلیغات و بازاریابی موثر برای جذب مخاطبان و مشتریان جدید است.
به همین علت کارت ویزیت ها هیچگاه جایگاه خود را با ظهور روش های دیجیتالی امروزی از دست نخواهند داد زیرا در شبکه های دیجیتالی، فاکتور مهم تعامل و معادله انسانی وجود ندارد.
یک کارت ویزیت خوب، برند شما را توسعه و گسترش داده و اطلاعات مفید و درستی را در خصوص شما و کسب و کارتان و آنچه در حال انجام آن هستید را به مخاطب و مشتری به صورت به یادماندنی ، قدرتمند و معنی دار منتقل میکند.
متن کارت ویزیت
در این راستا میتوانید از یک طرح آماده اما با کیفیت کارت ویزیت استفاده کنید تا دغدغه ای برای شروع و طراحی نداشته باشید ، سپس شروع به سفارشی کردن طرح و تغییر محتوای آن کنید. با داشتن یک طرح خوب شما تنها کافی است اطلاعات مناسب را در کارت خود وارد کنید.
البته اگر شما کسب و کار حرفه ای و بزرگی دارید و یا از آن دسته افرادی هستید که برای برند سازی خود ارزش بالایی قائل هستید میتوانید با سفارش طراحی کارت ویزیت اختصاصی به طرحان ، خلق یک کارت ویزیت حرفه ای و تاثیر گذار را به ما بسپارید .
اما قرار دادن چه اطلاعاتی روی کارت ویزیت ضروری است ؟ در ادامه ۷ نکته مهم و اساسی در این زمینه آمده است تا با رعایت آنها، شما کارت ویزیت خود را از یک تکه کاغذی که مردم به خانه هایشان میبرند یا دور میاندازند به یک وسیله ارتباطی و بازاریابی قدرتمند تبدیل کند .
متن کارت ویزیت
۱. لوگو و شعار
پیش از قرار دادن اطلاعاتی روی کارت ویزیت خود، در ابتدا فکری برای لوگو و شعار اصلی خود کرده و در ابتدا این دو را در کارت ویزیت خود قرار دهید. کارت ویزیت شما باید معرف نام تجاری شما و حوزه فعالیتتان با استفاده از اشکال، کلمات و رنگ ها باشد.
هر فردی کارت ویزیت شما را میان انگشتان خود میگیرد بایستی با دیدن لوگوی شما، تجارت و کسب و کارتان را بشناسد و در ذهن خود به دنبال این باشد که لوگوی شما را در چه فضاهای دیگری دیده است. این فضا میتواند دفتر شما یا وب سایت، خبرنامه، نمونه کارها و … باشد.
متن کارت ویزیت
۲. نام و عنوان شغلی
وجود اطلاعاتی روی کارت ویزیت مثل نام و عنوان شغلی به نظر موضوعی عادی است و نیازی به شرح ندارد اما در عمل اینگونه نیست. شما نیز شگفت زده خواهید شد اگر بدانید چه تعداد از دارندگان کارت ویزیت از عنوان شغلی خود را در فضای نامناسبی از کارت قرار میدهند.
به خاطر داشته باشید که کارت ویزیت برای معرفی شجره نامه شما نیست بلکه وسیله ای برای معرفی کسب و کار شما به مخاطب و مشتری است. پس باید اطلاعات در کارت ویزیت به گونه ای باشند که مخاطب با دیدن آن به سمت شما آمده و مشتاق به کسب اطلاعات بیشتر باشد.
از همین رو در کارت ویزیت شرکتی و سازمانی بعد از قرار دادن اسم برند و لگو ، نام خود را پیش از عنوان شغلی درج کنید.
در مورد عنوان شغلی چگونه عمل کنیم؟ اگر هم زمان به عنوان یک مترجم آزاد، کارآفرین و صاحب کسب و کار کوچک مشغول به کار و فعالیت هستید، به طور قطع عناوین مختلف شغلی را میتوانید یادداشت کنید اما کدام یک برای درج در کارت ویزیت برای شما مثمر ثمر خواهد بود؟ بهتر است از آن عنوانی برای معرفی شغل خود استفاده کنید که اصلی ترین کار شما است و تمایل دارید در آن شاخه به کار گرفته شود.
شاید در یک کنفرانس یا رویداد تجاری کارت ویزیت های زیادی به شما داده میشود که در کنار عنوان شغلی و نام آنها، شاخه اصلی فعالیت نوشته نشده است. این یک ضعف بزرگ در کارت ویزیت است زیرا شخص گیرنده کارت پس از مدتی با مشاهده آن کارت به خاطر نخواهد آورد که حوزه کاری مربوطه چه بوده است و نتیجه آن ارسال کارت ویزیت به سطل زباله به جای برقراری تماس با وی است.
از همین رو بهتر است همواره در کنار نام خود در اطلاعات کارت ویزیت، کاری که انجام میدهید را نیز یادداشت کنید.
متن کارت ویزیت
۳. اطلاعات تماس
اطلاعات تماس مهمترین بخش اطلاعات در کارت ویزیت است. اگر میخواهید مخاطبان و مشتریان با شما تماس بگیرند باید به آنها بگویید که چگونه این کار را انجام دهند. اما پرسش اصلی این است که چه اطلاعاتی در این خصوص باید قید شود؟ پاسخ : راه های ارتباطی مستقیم .
با توجه به ماهیت کارت ویزیت ها که تبادل آنها براساس یک ارتباط انسانی مستقیم است، این کارت ها یک ارتباط مستقیم را میان شما و مخاطبتان ایجاد می کنند. به همین علت نباید این ارتباط را با یک ایمیل عمومی مانند info@yourdomain.com که مربوط به کل شرکت میشود یا یک خط تلفن که به اپراتور متصل میشود، شکننده و تضعیف کنید.
همچنین نباید شماره ای را یادداشت کنید که امکان جا به جایی شما و از دست دادن آن را داشته باشید یا اگر در حالپرسونال برندینگ هستید و یا صاحب یک تجارت حرفه ای هستید ایمیلی را ذکر نکنید که تحت یک سرویس دهنده عمومی مانند Gmail باشد ، زیرا بسیار غیر حرفه ای است.
همواره اطلاعات تماس مستقیم خود به عنوان یک دارنده کسب و کار و تجارت را در کارت ویزیت ذکر کنید و از قرار دادن راه های تماس شخصی خود در کارت ویزیت کسب و کارتان اجتناب کنید.
پرسش بعد این است که چه آدرسی را در کارت ویزیت قرار دهید؟ چنانچه یک دفتر فیزیکی مانند فروشگاه دارید، بایستی آدرس آن را قید کنید. اما اگر کسب و کاری دارید که یک مکان مشخصی ندارد بهتر است به جای آدرس فیزیکی، آدرس اینترنتی خود را وارد کنید تا مخاطب از آن طریق آخرین اطلاعات مربوطه را کسب کند.
۴. قرار دادن وب سایت به شیوه هوشمندانه
هدف از قرار دادن آدرس وب سایت در کارت ویزیت این نیست که به همگان بگویید شما نیز یک وب سایت دارید. مخاطبان و مشتریان با دیدن آدرس وب سایت شما بر روی کارتتان به محض رسیدن به منزل یا محل کار خود سعی میکنند وارد وب سایت شما شوند تا اطلاعات بیشتری را از شما دریافت کنند. پس بهتر است آنها را به صفحه ای هدایت کنید که اطلاعات مدنظر شما را به آنها نشان دهد.
یک صفحه با یک شعار یا ویدیوهای کوتاه و سرگرم کننده را ضبط کنید تا مخاطبان بهتر بتوانند از شما اطلاعات لازم را کسب کنند. میتوانید در آن صفحه یک رویداد ویژه یا پیشنهاد خاص را به منظور تشکر از آنان بابت مراجعه به وب سایتتان در نظر بگیرید.
یک نکته حرفه ای: یک URL یا نشانی را به وب سایت خود اضافه کنید که بسیار کووتاه و تایپ آن آسان باشد.
به یاد داشته باشید که هیچ کس یک آدرس سه خطی را تایپ نمیکند. به همین خاطر آدرس صفحه خود را ساده و جذاب نگه دارید. به عنوان مثال آدرس yourdomain.com/magic بسیار جذاب تر از آدرس yourdomain.com/landing-page است.
۵. پروفایل ها در شبکه های اجتماعی
پروفایل خود در شبکه های اجتماعی را در گروه اطلاعات در کارت ویزیت قرار دهید اما الزاما همه آنها را در کارتتان یادداشت ننمایید.
شبکه های اجتماعی بخش ضروری کسب و کارهای سنتی و مجازی شده اند و امروز اگر شما در این شبکه ها نباشید از نظر مشتریان، حضور شما ناقص و دارای اشکال است.
متن کارت ویزیت
اما این بدین معنا نیست که باید هرچه پروفایل در شبکه های اجتماعی دارید را در کارت ویزیت خود قرار دهید. بایستی پروفایل های خود را اولویت بندی کرده و پروفایل هایی که در راستای کسب و کار شما است را در کارت خود قرار دهید.
برای مثال چنانچه شما یک عکاس یا فیلمبردار هستید و با یک حساب کاربری در شبکه اجتماعی اینستاگرام فعال هستید، آن را در کارت خود یادداشت کنید. اگر صاحب کسب و کار کوچکی هستید با حضوری قوی و پرقدرت در شبکه های اجتماعی مرتبط آن را تبلیغ کنید.
تاکید میکنیم پروفایل هایی را در کارت ویزیت خود قید کنید که در زمینه کاری شما قوی و مفید باشند.
۶. فضای سفید
بله، درست است، فضای سفید (خالی) بسیار مهم است و جایگاه ویژه ای در کارت ویزیت دارد. چند بار پیش آمده است که کارت ویزیتی را دریافت کرده و با نگاه به آن و مشاهده محتوای بسیار زیاد، احساس ناخوشایندی داشته اید؟
باید محتوای شما به قدری باشد که بیننده با دیدن کارت ویزیت شما احساس بدی نداشته و مایل به نگهداری آن باشد.
معنای فضای سفید نیز به همین مهم اشاره میکند که فضای خالی از محتوا بایستی بر روی کارت ویزیت شما باشد تا محتوای کارت خوانا بوده و خسته کننده نباشد.
برای مشاهده بهتر این موضوع میتوانید به طرح کارت ویزیت های مینیمالیستی موجود در اینترنت که حاوی اطلاعات لازم و کافی هستند، نگاهی بیندازید.
۷. خلاقیت
این نکته نهایی بسیار مهم و در واقع پایانی موفقیت آمیز برای همه نکات مطرح شده است. اگر همه نکات فوق را رعایت کنید اما خلاقیت در قرار دادن اطلاعات در کارت ویزیت به خرج ندهید، به هیچ وجه آن نتیجه دلخواهتان را کسب نخواهید کرد.
سعی کنید از طریق طراحی کارت ویزیت خود مخاطب را از کسب و کارتان آگاه سازید. برای مثال اگر شما در زمینه موسیقی فعالیت میکنید، میتوانید کارت ویزیت خود را به صورت یک پیانو طراحی کنید.
اگر یک عکاس هستید میتوانید یک طراحی مدرن را انتخاب کنید یا هماهنگ با نام آتلیه خود، یک طراحی کلاسیک اما خلاقانه داشته باشید.
اگر نمیتوانید ایده های خوب برای کارت ویزیت خود بیابید نیز نگران نباشید. میتوانید از یک طراح حرفه ای و خلاق کمک بگیرید یا از نمونه کارت ویزیت های موجود در اینترنت استفاده کرده و ایده بگیرید.
آنچه که شما تصمیم بر انجام آن گرفته اید ایجاد ارتباطی دو سویه با مشتری و مخاطب با ارائه یک کارت ویزیت حرفه ای و حاوی نکات و اطلاعات مهم است، زیرا گاهی داشتن یک کارت ویزیت جذاب به برقراری ارتباط میان مخاطب و صاحب کسب و کار میانجامد، هدفی که همه کارت ویزیت ها به دنبال انجام آن هستند.
برای طراحی کارت ویزیت حرفه ای می توانید از سایت بنرساز ثبت سفارش کنید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.